søndag, 17. november 2019
 
 
Skrift

Om oss

Gården  

Nedre Lein på Mære stammer fra rundt 1860. På gården har det hele tiden vært drevet med husdyrproduksjon som bla sau, ku, høns, hest m.m.

Gården har lange tradisjoner og har blitt godt drevet opp gjennom årene. Selve gården ligger flott til med utsikt mot Borgenfjorden og Sparbu.

Eiendomsmassen er godt vedlikeholdt og innehar den typiske nord trønderske "trønderlåna".
Den er trolig fra 1860 og inneholder bla ei "gammelstu" som fremstår slik den var i gamle dager. Denne brukes til selskap og høytid.

Nedre Lein drives i dag av Kristin, Trond, vår sønn Johan Daniel og våre døtre Andrea og Mari.Vi tok over gården 01.01.07. Husdyrholdet ble avviklet sommeren 2006. Gården består i hovedsak av ca 300 mål korn og 700 mål skog.

En tom driftsbygning utgjorde en ubentyttet ressurs. Dette og en felles interesse for jakt, friluftsliv og hund gjorde at vi ønsket å starte opp med et tilbud for jakt og skyteinteresserte.

Første realisering er et tilbud for skyteinteresserte med skytesimulatoren Simtarget Hunter som er innstallert i driftsbygningen. I tillegg har vi gjort om Grisfjøset til et selskapslokale. Grisfjøset har fortsatt "sjelen" og er et riktig trivelig og intimt lokale.


I tillegg utgjør jord og skogarealene en ressurs som vi kan benytte både sommer og vinter. Dette kan enten være i form av aking/lek i snøen eller bare en gåtur i skogen. Målet er at gården skal bli et lokalt samlingssted hvor man kan ha ulike arrangementer.

Om oss

Kristin Holm 

ImageImage
Jeg er 33 år og oppvokst på Mære. Er utdannet innen naturforvatning/ GIS og jobber til daglig ved "Skog og landskap" på Steinkjer. 

Jeg har alltid hatt interesser innen jakt,friluftsliv, hund og hest. 

Begynte å jakte fugl da jeg var 20 år gammel og kjøpte min første fuglehund i 2003, en irsk setter tispe men navn Rødskinets V`Tuva.

Tuva er en hund med mye energi og tempo. Hun jakter med god kontakt og viste en fin fremgang etter masse fugleerfaring høsten 2006.

Trond Unhjem  

Image
foto Kristin Holm

Jeg er 35 år og er født og oppvokst på Røros. Fant den store kjærligheten på Mære og havnet etterhvert her på Nedre Lein.

Utdannet naturforvalter og statsautorisert eiendomsmegler. Min store lidenskap er jakt, natur og friluftsliv.Jobber til daglig hos ABC Fritid AS på Røra.

Har ferdes i naturen siden jeg ble født og begynte å jakte når jeg var 12 år.

Femundsmarka har vært og vil bestandig stå mitt hjerte nær, men har etterhvert lært naturområdene i nord trøndelag å kjenne og må innrømme at de innehar mange kvaliteter jeg liker.

Skaffet meg min første hund i 2000, irsk setter med navn Tydalens Poik. Fra å være ihuga støkkjeger har jeg blitt svært glad i å jakte med hund. Samspillet mellom jeger og hund teller mer enn selve utbyttet og gir meg nye opplevelser hver gang.


For meg vil jakt alltid være den ultimate rekreasjonsformen og da er det svært gledelig å kunne starte opp med noe som er essensielt for lidenskapen jakt, nemlig trening og atter trening.

Velkommen til gards!

 
Facebook Image

Kalender

November 2019
S M T O T F L
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Nyheter

Siste fra frontpage
tronderavisa
  • Sp vil gjenopprette 20 politikontorer
    Senterpartiet vil gjenopprette 20 av lensmannskontorene som ble lagt ned da politireformen ble iverksatt.
  • Kan få halv million til "Skogn Biopark"
    Fylkesrådmannens innstiller at fylkeskommunens hovedutvalg for næring innvilger Levanger kommune et tilskudd på inntil 550.000 kroner til gjennomføring av prosjektet «Fiborgtangen som vekstmotor i Trøndelag».
  • – Det er omfattende regulering av brislingfiske i Trondheimsfjorden
    Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik fastslår i et svar på et stortingsspørsmål at det er en omfattende regulering av brislingfiske også i Trondheimsfjorden, men at han vil få vurdert om det er behov for økt forskningsinnsats rundt brislingbestanden i fjorden.

Logg inn